חדלות פירעון

אנשים נקלעים לעיתים לחובות שאינם יכולים או מסוגלים לפרוע. קשיים כלכליים יכולים להוות מטרד קשה ולהשפיע באופן בלתי נסבל על איכות החיים. הנושים מתחילים לפעול בהוצאה לפועל: עיקולים, הגבלות, צו עיכוב יציאה מהארץ וכו', מה שמגביר את הלחץ והתסכול.

לעיתים נראה שמגיעים למבוי סתום ושמכאן המצב ילך ויתדרדר…

אין סיבה שתישארו עם התסכול הזה לבד. למשרדנו ניסיון רב בהכרת המערכת הבנקאית ובליווי חייבים ומחיקת חובות. יש מגוון פתרונות להשיב לכם את איכות החיים שלכם, אחד הפתרונות הרווחים הינו הליך חדלות פרעון.

 

מהו הליך חדלות הפרעון?

חדלון פרעון, או מה שהיה נהוג לקרוא בעבר- פשיטת רגל, הינו הליך להסדרת חובותיו של אדם אשר הגיע לנקודה בה הוא אינו יכול לעמוד בהתחייבויותיו הכספיות.

התוצאה של הליך זה הינו שיקום כלכלי.

ההליך למעשה מאגד בתיק אחד את כל ענייני החייב עם נושיו.

במסגרת ההליך מוטל על החייב צו תשלומים התואם את יכולותיו הכלכליות שבסופו החייב מקבל הפטר, המוחק את יתרת חובותיו, מה שמאפשר לו להתחיל חיים חדשים מבחינה כלכלית.

 

מתי ניתן לפתוח בהליך חדלות פרעון?

אדם פרטי אשר סך חובותיו גבוה מ-53,745 ₪ (נכון לשנת 2023) יכול להגיש בקשה לקבלת צו לפתיחת הליכי חדלות פרעון.

 

כיצד נפתח הליך חדלות פרעון?

יש להגיש בקשה לקבלת צו לפתיחת הליכי חדלות פרעון. בקשה אשר היקף החובות בה הינו עד 161,236 ₪ תוגש ללשכת ההוצאה לפועל. עבור סכומים גבוהים יותר, הבקשה תוגש לממונה על חדלות פירעון במשרד המשפטים.

 

היתרונות של הליך חדלות הפרעון

אחד היתרונות הבולטים של ההליך הוא הקפאת כל ההליכים המשפטיים כנגד החייב (לרבות הליכי הוצאה לפועל), משמע גם עצירה של פעולות כגון עיקולים, פקודות מאסר וכו.

ריכוז כל התיקים בתיק אחד מאפשר לחייב לנהל באופן מרוכז את כל חובותיו ובכך נחסכת התעסקות רבה וקושי לעקוב אחר הנעשה בכל תיק ותיק.

היתרון המשמעותי ביותר של ההליך, שהוא למעשה הסיבה העיקרית שבגינה פונים לחדלות פרעון- בתום התהליך נמחקת יתרת חובותיו והוא יכול להתחיל בשיקום כלכלי.

 

החסרונות של הליך חדלות הפרעון

על חייב הבוחר במסלול של חדלות פרעון מוטלות הגבלות רבות: איסור שימוש בכרטיס אשראי, הגדרתו כלקוח מוגבל במיוחד בבנק (הגדרה שהמשמעות שלה, בין היתר, אי שימוש בצ'קים), איסור על הקמת חברה או שימוש כבעל מניות בחברה, עיכוב יציאה מהארץ ועוד.

חסרון נוסף הינו הפגיעה התדמיתית שיש לאדם, הליך חדלות פרעון עלולה להטיל עליו סטיגמה שלילית בעיני החברה.

יש לקחת בחשבון שבמסגרת ההליכים נערכות חקירות מקיפות ביחס לנכסיו של החייב בהווה וגם בעבר במטרה לאתר נכסים שהועברו לאנשים אחרים על מנת להסתירם, פעילות פלילית שהיתה מעורבת בחובות וכו.

 

סך היתרונות עולה על החסרונות שבהליך ולעיתים אין כל ברירה אחרת

 

מהם שלבי ההליך?

לאחר הגשת הבקשה, פקיד ההוצאה לפועל או הממונה קובעים צו תשלומים זמני וממנים נאמן. נאמן הוא בדרך כלל עורך דין בעל ניסיון בהליכי חדלות פירעון האחראי על ניהול קופת הנשייה ועל יישום הצו לשיקום כלכלי.

במהלך 8-10 החודשים הראשונים החייב מגיש דו"חות לנאמן.

מתוך הנתונים שהנאמן אסף הוא ממליץ על צו תשלומים.

חוק חדלות הפרעון קובע כי תוך שנה מיום הגשת הבקשה יתקיים דיון, ומקסימום 3 שנים מיום הדיון יינתן לחייב הפטר.

 

מה תפקידו של עורך הדין בהליך?

תפקידו של עורך הדין בהליך הינו לשמור על האינטרסים של החייב. לדאוג שצו התשלומים הינו מידתי ומאפשר לחייב להמשיך לחיות את חייו ברווחה והכי חשוב- לדאוג שהחייב יוצא לחיים חדשים ולשיקום כלכלי בסוף ההליך.

 

לשמחתנו מאחורי פעילות המשרד עשרות תיקים, עם מחיקת חובות מצטברים ללקוחות של למעלה ממאה מיליון שקלים.

אנו מייצגים חייבים בהליכי חדלות פרעון בהצלחה רבה תוך שמירה על האינטרסים של הלקוח.

 

אם נפגעתם בתאונת דרכים,
חולים במצב של אובדן כושר עבודה,
או חולים סיעודיים
צרו קשר