הביטוח הלאומי הוא גוף מורכב ורווי בירוקרטיה וככזה מצריך ידע רב ומדויק, ראיה מערכתית וניסיון רב שנים להתמודדות מולו.
במדינת ישראל הנחשבת כמדינה סוציאלית ישנו גוף המוכר כמוסד לביטוח לאומי ואשר לכאורה – כשמו כן הוא – נועד להבטיח לאוכלוסיות חלשות ולמשפחות שנקלעו למצוקה זמנית או ממושכת בסיס כלכלי לקיומן ממש כמו חברת ביטוח פרטית. כיום מעוגנות בחוק הביטוח הלאומי תוכניות לביטוח נפגעי עבודה, ביטוח סיעודי, ביטוח זקנה (קצבת אזרח ותיק) ושאירים, אימהות, ילדים, נכות כללית, אבטלה ועוד.
על מנת להצליח בתביעה מול הביטוח הלאומי חובה להבין את כללי המשחק בהתנהלות אל מול מוסד שכזה ובכדי לממש את מלוא זכויותיכם יש צורך בייצוג מקצועי על ידי עורך דין המומחה בתביעות נגד המוסד לביטוח לאומי.
בכדי לקבל קצבאות מטעם המוסד לביטוח לאומי, יש להגיש טפסים מתאימים, שרצוי למלאם באמצעות עורך דין (שכן הכתוב בהם באופן ראשוני יחייב את הנפגע התובע בכל ההליך עצמו והינו בעל חשיבות מכרעת להמשך). לאחר מילוי הטפסים יש להגישם למוסד לביטוח לאומי. בהמשך יזומן התובע לעמוד לבדיקה על-ידי ועדה רפואית, שתקבע את שיעור נכותו.
חלק לא מבוטל מהתביעות המוגשות למוסד לביטוח לאומי לקבלת קצבאות נדחות על ידי פקידי הביטוח הלאומי ועובדיו מכל מיני סיבות, חלקן מוצדקות וחלקן לא מוצדקות. במקרים של דחיית התביעה, אין צורך להרים ידיים ולוותר, אלא לפנות לעו"ד המתמחה בביטוח לאומי ולפתוח בהליך משפטי כנגד הביטוח הלאומי במטרה לעמוד על זכויותיכם.
רוב האנשים אינם מעריכים דיו את הקושי בו הם יתקלו בהגשת תביעה עצמאית למוסד לביטוח לאומי ולכן הרבה אנשים פונים לביטוח לאומי באופן עצמאי מתוך אמונה שיקבלו את הזכויות המגיעות להם. מה רבה היא אכזבתם לגלות מוסד בעל קריטריונים נוקשים הנמדדים "על הנייר" ופקידים שמסרבים להקשיב לצרותיהם ומכאוביהם. ישנם אף מקרים בהם התביעה שלהם נדחית עוד מראש על ידי נציג התביעות של ביטוח לאומי, עוד בטרם הופיעו בפני ועדה רפואית שאמורה לקבוע את נכותם.
רק עורך דין מיומן בניהול הליכים מול המוסד לביטוח לאומי יכול להבטיח לכם כי תביעתכם תישמע ותידון כמקובל וכנדרש ללא כל אפליה, נפילה בין הכיסאות, וכמובן תוך הגדלה משמעותית ביותר של הסיכויים לקבלת התביעה על ידי המוסד ולא לדחייתה.
תהליך הגשת תביעה – ליווי מהשלבים הראשונים ביותר של הפציעה
במקרה והחלטתם להגיש תביעה לביטוח הלאומי בנושא מסוים, יהיה עליכם להגיש טופס שמתאים לסוג האירוע שבגינו תובעים (נכות כללית, פגיעה בעבודה, מחלת מקצוע וכו') ובו מלוא הפרטים האישיים שלכם וכמובן מידע על המקרה שבגינו אתם מגישים את התביעה בצירוף מסמכים רפואיים רלוונטיים שיש בהם בכדי לתמוך בטענותיכם.
לא חשוב באיזה מסלול תבחרו לתבוע את המוסד לביטוח לאומי תמיד יגיע שלב הועדה הרפואית. בוועדה הרפואית רופאי המוסד לביטוח לאומי יבחנו את התביעה שלכם לרבות המסמכים שהגשתם, תשאול כללי אודות המקרה וכמובן בדיקה פיזיקלית בעלת חשיבות מכרעת לגורל התביעה, ויבדקו האם קיימים ליקויים גופניים המתאימים לליקויים בקובץ התקנות שיקנו לכם אחוזי הנכות.
הידעתם? רק עורך דין מוסמך להיות נוכח עם המבוטח בבדיקה רפואית מטעם הועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי
ערעור על החלטת ועדה רפואית
על החלטת הועדה הרפואית ניתן להגיש ערר ולעמוד לבדיקה בפני ועדה רפואית לערערים, שגם עליה ניתן לערער לבית הדין לעבודה במידה ובהחלטתה נפלה טעות משפטית.
* יש לציין ששכ"ט עו"ד במקרה של תאונת דרכים קבוע בחוק.
WhatsApp us